08.05.2009. godine

Ovo su slike sa Ravne Gore snimljene 08.05.2009. godine, na tradicionalnom okupljanju cetnika.

Zadnja slika u galeriji snimljena je, takodje ove godine, u Prnjavoru.

 

P.S. Uskoro cu vam ekskluzivno pokazati slike cetnika sa Manjace, koji ce se okupiti 21. i 22. jula i gdje se pretpostavlja da ce ih biti oko 100 000.

25 komentara

  1. 100000 četnika,pobogu brate,znači kod kuća će ostati samo starci,žene i djeca..svi ostali Srbi u BiH su znači četnici..a ja se već ponadao da ima poneki i koji nije četnik već samo onako..Srbin..

    Vidio sa ja neki dan i trojicu vehabija na čaršiji,sumnjivi su mi…pravi teroristi na prvi pogled..

    Šala mala,ne zamjeri Hamza..

  2. Svasta…znao sam za Manjacu i okolinu Visegrada ali nisam znao da imaju skupove i kod Prnjavora.

    Koliko se sjecam imaju jos i oni iz Brckog i oni sto se skupljaju po onome sto im je ostalo od Ozrena.
    Najbolje je kada su prikazivali onog jednog jos iz drugog svjetskog sto mu je jazbina negdje kod Visegrada, sto je najgore lik nosa ni manje ni vise nego francuzicu…cetnik 1/1 a da ga sretnes rekao bi da je neki nas dedo.
    I fino lik prica kako je i gdje ratova…obadva puta.

    Sto ih se nakotilo…ili su samo izmilili iz rupa u uslovima “slobode”.

    Dje ih ovo nalazis Hamza?

  3. Naravno da nece.

    Imamo mi Bosnje tebe da nas povedes i predvodis.

    Ili mozda predlazes da neka naivcina odrobija ove cetnike dok ti grickas kospe i ibretis se nad Bosnjackim ekstremistima pri tome glasno komentarisuci kako eto i Bosnje imaju svoje cetnike i teroriste koji narusavaju suzivot izazivajuci incidente na tradicionalnim folklornim Srpskim okupljanjima.
    Ti si pametan i iznad prizemnog baliluka i nacionalizma a jos imas i iskustva pa nam reci sta da radimo i hoces li prvi stati na barikadu?

  4. ja sam vec jednom stajao na barikadi dok su neki bosnjani hodali po dzumama dumajuci kako napraviti bosnjakistan
    i bijah uspjesan, meni ne treba cetnickog znamjenja, dovoljno imam suvenira
    a ako hoces i ovo malo od drzave mislim da ces kad tad morati malo i sebe unijeti u to, makar neka naivcina nekad i zbog toga robijala

  5. Kontradiktoran si.

    Cas pricas o Bosnjackim ekstremima koji su pandani ustasama i cetnicma i radi kojih propada drzava, cas kukas o tome kako smo osudjeni na propast radi muslimanstva, cas pricas u urodjenom pickaluku Bosnjaka a onda poslije svega pozivas na svodjenje racuna sa zlocincima.

    Pa ko ce te racune svoditi kada niko ne valja?

    I daj ba da se nelazemo i supljiramo…prvi koji bi uradio nesto sto ti sugerises bi bio okarakterisan kao najcrnji ekstrem i to od vlastitog naroda…vjerovatno bi bio i “balidzan” i “panislamist” i sta ti ja znam sta jos.Negdje bi tu upao kao krivac i rahmetli Alija ili Ceric i sta jos ne.Oni sto se ne stide svoga gradjanstva bi ga mezili mjesecima i svi bi se slozili da eto i mi imamo nazalost svoje ravnogorce i da se moramo izvinuti…niko radi hapsenja takvog nebi protestovao, niko ga nebi spominjao, niko nebi ni na ulicu izasao, cak stavise sama “Bosnjacka” vlast bi ga bacila u najdublji kazamat da pokaze kako je kooperativna, “nezavisni gradjanski” mediji bi izmisljali fantasticne zavjere i demonizirali a narod bi nastavio gledati “svoja” posla.

    Ma hajd ba…

    Sama tvoja prethodna prica i pljuvacina po svemu zivom dopridonosi takvoj malodusnoj situaciji i opstoj isprepadanosti da se napravi neki napor kao sto i rusi i povjerenje u vlastite snage a onda jos i pocnes da pricas o necemu ovakvom i optuzujes za nedostatak hrabrosti.

    Pa ako smo vec po tvojoj prici kolektivni misevi, ako nas je rukovodstvo izdalo i izdaje, ako smo prodani, ako nas svijet mrzi, ako nam je dijaspora tornjaci, ako su nam vjernici kreteni, ako su nam nacionalisti idioti, ako ce nas opet ubijati ako samo pomislimo da vodimo vlastitu politku ili izrazimo svoj stav i nade, ako nam je vac sve tako crno….pa sta hoces i sta ocekujes od takvog naroda?

    Bezveze ti prica skroz.

  6. bosnjacki extremisti su malkice drugaciji u odnsou na cetnicke i ustaske, oni su prvestveno kriminalci, lopovi, lazovi, muljatori i ljenstine, a nije im mrska ideja ubijanja i trebljenja drugih, ali bi najradije da im neko drugi to uradi, ono tipa sad ce vojna intervencija, unprofor nije htio pomoci i tako to…
    kad pocnes u svojoj glavi razlikovati pojmove bosnjaci i bosanci, mozda i shvatis o cemu govorim
    a to da bi sda i sbih elita, samim tim govorim o bosnjacima i reprezentativnim primjercima istih, klepila usima, ako sto su do sad nebrojeno puta klepili, ne sporim, ali to opet govori o baliluku i bosnjaliku…
    imalo bi se dovoljno stanovnista koje bi takav cin pa i takve cinove shvatilo onako kako se trebaju shvatiti, nekad se krugovi moraju zatvoriti da bi se novi otvorili…
    oni komunisti koje bosnjaci ponajvise mrze su 20 i vise godina, da ponovim 20 i vise godina, ILEGALNIM RADOM rusili njima mrsku drzavu, te sebi ratovanjem napravili drzavu, oni su svoju sudbinu svojim rukama pravili i napravili
    bosnje bi da im neko 17.-i to uradi, da oni malo tespihaju, malo svercaju i tako to… jebi ga, slabo da ima rezultata
    na ovih 10-ak AKO, imam jednostavan odgovor, sjeti se koliko smo imali 90., pa 92., pa 93. pa 94. pa 95. pa 96, pa sve tako godinu po godinu do ove 2009, i samo pokusaj zamisliti, recimo 2015.-u… sa ovim ljudima, ovim institucijama, ovim neprijateljima, ovim prijateljima…
    mene strah i zamislit, sta je sa tobom ?
    drago mi je jos uvijek mogu nekome nacrtati nesto pred ocima

  7. @beretka

    Drago mi je da si budan. Mada u tvoju budnost i ne sumnjam. Nego, mislio sam na ovu dvojicu “umornog” i “hansela”. Pogledaj samo vrijeme u koje su pisali svoje komentare :))) Helem, da ih ne poznajem obadvojicu, covjek bi pomislio da bi mogli biti smrtni neprijatelji.

  8. Umorni

    Je opet ne vidim kakve veze tvoja prica ima…skaces iz raspolozenja u raspolozenja i istovremeno pricas tri razlicite price koje demantuju jedna drugu.

    Tovje shvatanje Bosnjaka vs Bosanaca je blago receno infantilno a svakako nije istinito.U pripisivanju svih losih osobina Bosnjacima te demantuje ne samo historija kako ona dalja i novija nego i sama logika i cist razum.Cak stavise to veze nema ni sa cim.

    Nije problem samo “balijska elita” (koja je nesto sasvim drugo od Bosnjaka i muslimana a sto ti pokusavas povezati) nego i “gradjanska”, znas ona koja prica tvoje price, koja izjednacava ako vec ne strane u ratu (barem do 1993)onda strane u poracu, koja drzi medije i koja daleko vise od “balija” oblikuje svijest i trenutno raspolozenje.Ono u kojem su svi izdajice i lopovi, u kojem je patriotizam deplasiran, u kojem smo prodani i unaprijed osudjeni na propast ako se drznemo da budemo ono sto jesmo.

    Ti si svoju frustraciju odredjenim stvarima i desavanjima nekim logickim salto mortale skokom preslikao na cijeli narod i to na one njegove bolje djelove.

    Nemojmo o komunistima ilegalcima i kako su pravili drzavu i kojim snagama, spletom okolnosti o tome znam bolje nego 99% ljudi i to iz prve ruke i nema tu puno “svojih snaga”, posebno plemenitih namjera a pogotovo cistih metoda.
    To su price iz slikovnica za pionire male a stvarnost je bila daleko mracnija, pokvarenija i sa vise korpucije, nozeva u ledja, bljutavih kompromisa, izdaje, saradnje sa neprijateljem, zavale, lizanja stranih cizmi, borbe za pozicije i mracnih djela u tisini noci nego ono sto se desavalo 1992-1995.
    Da ti je SDA zavela diktaturu 50 godina mozda bi tvoji unuci ovako pricali o njima…no demokratija i tako to.

    Zasto i kako ti izjednaci Bosnje sa profiterima i dezertetima mi nije jasno ali je na tragu ostalih tvojih logickih konstrukcija.
    Tvoj pogled na Bosnjake je jedna pseudo-Andricevska konstrukcija i produkt specijalnog rata u kojem je samo-mrznja i samo-prezir postao hvaljena osobina i odgovor na sve problema kao i iskaznica kojom se potvrdjuje jedan “kulturno uzdignut i osvijesten gradjanin koji je kao iznad bagave tupave mase”.
    Jevrejski mislioci su nastajanje takvog mentaliteta odlicno opisali.

    Sto se tice strahova, jedini nepovoljni scenario koji vidim kao moguc radi kretanja koja pratim je onaj Srpske republike, Hrvatske republike i Svacije republike u kojem ce da vlada neo-komunizam, odrodjeni neo-“Bosanci” i neo-gradjani, “sposobni ostali” i sl. kategorije koji ce da kroje Bosnjaku kapu i govore mu ko je, sta je, sta moze a sta ne, da ga “uvode u Evropu” Tudjmanovim metodama, da ga “urbaniziraju” i Europiziraju jer je sam previse nesposoban, previse musliman, previse “seljak”, previse balija, previse korumpiran i jer samom svojom prirodom steti “tkivu” ostatka ostataka BiH protiv koje ovakvi naravno nemaju nista protiv…samo dok oni tu vladaju.A cim vladaju, vladaju gore od “nacionalista” i prave vece kompromise i vece izdaje nego omrazeni prethodnici.
    Sa druge strane oteti dijelovi BiH tada vec cvrsto S-H-ovski ce nesmetano da napreduju jer u takvom sistemu mi nikada necemo dovoljno “ocistiti ispred svoga praga”, uvijek ce bti jos jedan Bosnjacki nacionalist za progonit, uvijek jos jedan panislamist za pritvorit, uvijek jos jedan nacin da pokazemo da smo “bolji” od S-H-ovaca tako sto cemo jos vise obespraviti svoju masu i dati jos vise vlasti nekom drugom.Prica o Bosnjackoj BiH u AVNOJ-evskim granicama ce postati govor mrznje i jos jedan nacin pronalaska pandana cetnicima u nasim redovima…uostalom kao i danas.Razvlacenje pameti.
    A oni ce da nam se smiju, kao sto nam se smiju nekim sanjarima i danas, koristeci onaj svojevremni Staljinov naziv za komuniste u zapadnim zemljama…korisni idioti.

    No vjerujem da je nas narod jos uvijek previse zdrav za takvu propast i da ce prozrijeti sve mreze koje oko njega pletu, mozda upravo zato sto nije pitanje vlasti i drzave nego opstanka naroda kao takvog.

    Hamza

    Ja ne mrzim nikoga radi necega sto se kaze na netu.To je previse neozbiljno.
    Cak stavise mogu reci da se ne radi ni o osobi kao predmetu bilo kakvog amoniziteta nego o necijim zaljenja vrijednim stavovima koji nisu opasni sami po sebi nego radi toga sto se kao kuga sire javnim prostorom bacajuci ljude u ocaj a posebno krseci svaku pozitivnu misao kod mladjih generacija koji sve sto mogu da vide od toga je vjecna izdaja, vjecna prodaja, propast, bezvrijednost svega, besmislenost akcije, ocajnost polozaja i sl.
    A no nije tako to je sigurno.

    No bilo kako bilo da zavrsimo raspravu na temi o cetaljima na kojoj se namanje govori o tim zivotnijkama…

    Selam.

  9. naravno, kao i uvijek bosnjacima su za njihovo nestajanje u svakom smislu, iskljucivi krivci oni neki drugi… a nestaje i ljudi i teritorije i love i imovine i pravde i obrazovanja i istine i zelje, ma ama bas svega nestaje ubrzano… i stvarno nije dodik sarajevu recimo krivo sto je prljavo isto ko najzabacenija selendra… a sarajevo je da se razumijemo bosnjacki plijen
    a ja i dalje uporno tvrdim da se bosnjacima to desava zato sto su procentualno “slabi ko ljudi”, i sto nisu u stanju ni formirati, a kamo li odrzati, se kao narod, ni nacija, ni drustvo, ni drzava, ni institucija, ni sistem, ni pokret, ma ko nista
    neprijatelji im jesu za jaki ali nije problem nbiti jak kad imas sugava protivnika koji ne zna ki ko je ni sta je 🙂
    nek bude moja prica i psihoticna i nerazumljiva i kontradiktorna, ja samo vidim na terenu, tamo gdje su bosnjaci dominatni i u vecini da je stanje katastrofalno u svakom pogledu zivljenja te da je trend da ce se to stanje i dalje urusavati
    cetnici i ustase su genocidni i ovaki i onaki, ali bosnjaci su nesposobni, korumpirani, lazljivi, nezainteresovani, prevrtljivi i sta sve jos ne, i sami sebi najveci neprijatelji

  10. Ne bih da se miješam u vaš “duel” ali moram,prozvan mi je narod kom pripadam..

    “ali bošnjaci su nesposobni,korumpirani,lažljivi,nezainteresovani,prevrtljivi,i šta još sve ne,i sami sebi najveći neprijatelji”

    Moj ti je savjet jednostavan,prekrsti se drug,ili se prekriži,kako hoćeš i onda te sve to neće žuljati.

    A u vezi ovog posljednjeg:”sami sebi najveći neprjatelji”,e tu si u pravu,samo ne svi,ne svi drug …tek oni “poneki” koji pljuju po sebi..

    I pazi,ako se prekrstiš jal prekrižiš pa ne budeš više “ružni i krezavi bošnjo”,izdrži što duže prije li nego počneš istu priču i tamo…morebit da ima i tamo nevaljastih i korumpiratih..

    A Sarajvo ćemo mi onda još otrijebit i oprat da ne bude peksinavo…

    Ima nas podosta koji volimo da nam je Sarajevo uredno,a onda vala ne treba zapuščat ni tamo đe smrdi…sabur drug moj..

  11. beretkas
    ti i tvoji vec imate sarajevo u svojim rukama, i politicki, i ekonomsko i kadrovski, pa vam je i dalje prljavo i smrdljivo i urbanisticko/ arhitektonsko/ estetski do urbicida dovedeno… kazem ti vec ga imate u svojim rukama, ali dzaba grad prepun smeca, prosjaka, prevrtaca kontejnera, ali i mocnih premocnih bosnjaka
    a za promjenom identiteta nema potrebe, ja sam bio i osto bosanac, gradanin bih i sarajevo, ali po ponasanju, sto i namjeravam ostati dokle ima ovo jada od drzave
    ako si vec neke ratne i poratne godine skonto sta bi mogo sta jesi bit, drago mi je zbog tebe, meni ne trebaju ratovi i poratovi da dolazim tobe
    nego da skratimo pricu, tebe i tvoje udruzenje likom i djelom predstavlja svrakic i svrakici… e ako se o mojoj definiciji “bošnjaci su nesposobni,korumpirani,lažljivi,nezainteresovani,prevrtljivi,i šta još sve ne” mogu pridruziti konkretna imena to su imena poganaca iz familije svrakic, i debelo sumnjam i u drzavu i narod i grad i bilo sta u kojem bilo koga i za bilo sta moze predstavljati i od toga napraviti imperiju bilo koji od svrakica
    trijebit jarane trijebit od vlastitih govana a ne mazati se njima i jos se u tome kurcit
    majstore ja od drzave nisam ni uzo nit trazio niti jednu jebenu marku niti jedan jebeni kvadrat, jer nisam ni invalid niti nezaposleni borac niti porodica poginulog branitelja, nemoj da ti imenom i prezimenom postavljam sta su tvoji beretkasi zaposjeli i oslobodili u centru sarajeva za sve ove godine ne vidivsi cetnika niti na razglednici, radi se o desetinama i desetinama poslovnih prostora, desetinama i desetinama stanova i kuca…
    o patriotizmu bi se dalo razgovarat, ali definitivno mi o tome ne moze neko ko glorifukuje udruzenje ispraznjivaca skladista i radnji zvano beretke
    ko i u svakoj drugoj jedinici koju su vodili nesposobni, nepismeni ali lojalni uspjeli su zavaliti nebrrojene jedva punoljetne ili cak i nepunoljetne djecake po okolnim gradskim brdima, dok su oni vazni beretkasi, sarajevski predratni, ratni i postratni kriminalci natavili sa svojim videnjem rata u vidu, red tude imovine, red bosnjastva…
    jebo sabur, dok se sabura, nacikriminalci zive svoje najdivnije snove
    a sarajevo iz dana u dan sve jadnija selendra
    sto se identicno preslikava na nazovi drzavu

  12. Dobro umorni,volim kad neko poput tebe zaključi i prizna da je Sarajevo onih koji to zaslužuju,ali mi nije jasno šta traže u Sarajevu oni koji vide toliku prljavštinu
    !?
    Takođe to se može proporcijom prenijeti i na BiH..
    Dakle šta traže oni koji žive u 49% BiH a ne priznaju tu državu,pljujući po njoj itd,itd!?

    Malo imam nedoumicu oko Sarajlije koji ne voli Sarajevo,hm,hm.

    Čuj, ne mijenjaš identitet jer ti si Bosanac,Sarajlija i to ostaješ dok ima “jada od države”?
    Znači.. ako ne bude “jada od države” ti odmah mijenjaš identitet!?

    Pa šta namjeravaš biti ako ne daj Bože ne bude države?
    Ma ne mijenjaj čovječe ništa, ja sam se samo šalio..čuj gluho bilo da te ja nagovorim na to…kud rekoh..
    A nisam te uopšte savjetovao da mijenjaš identitet,al da ti sad ne objašnjavam…

    Za tvoju informaciju (kao da mi čitaš misli),ja sam već od početka rata razmišljao šta da “budem”.
    Znači da “budem” živ i zdrav i dočekam da vidim slobodu.
    (Oprosti što stavljam navodne znake,ali to je samo zato što mi se zamalo omaklo da napišem BIDNEM).

    E vidiš sad,moram ti malo objasniti nešto.
    Ne znam zašto si zapjenio pri pomenu prezimena Švrakić,a zatim na tu adresu upućuješ sve one tvoje epitete lošeg Bošnjaka.
    Spominješ imperiju,govna,ovo ono,al hajd,skonto sam šta si htio reći.
    Ja ne želim biti ničiji advokat pa tako ni gospode Švrakića pa neću o tome uopšte komentarisati i samo ću te posavjetovati da nije dobro na taj način govoriti o ljudima o kojima očigledno ništa ne znaš.

    Nadalje,zaista bih volio da ti meni baš kažeš šta su to “moji beretkaši” zaposjeli i oslobodili u centru Sarajeva.

    Ja koliko se sjećam odbranili predsjedništvo,zaposjeli kasarne od Kukanjčeve nadalje..

    Jel misliš da su to te desetine i desetine kuća itd,ma jok drug,to su bile kasarne,znaš tamo gdje je bila JNA.

    Doduše ne zamjeram ti, nije bilo struje tad pa nisi mogao gledati TV,ali eto,samo da ti kažem da “kasarne” ne znaći isto što i “kuće i stanovi”.
    Jest da je unutra stanovala vojska,ali ipak se ne zove stanovi nego kasarne..

    Sad si dalje baš “polupao lončiće”.
    Kažeš o patriotizmu bi se i dalo razgovarati,a onda opet pjeniš..šta ti je de se malo obuzdaj čovječe, pa da pričamo o patriotizmu.

    I psovke,jel ti tako psuješ i kod kuće?
    “Selendra Sarajevo u nazovi državi”?

    Ma hajde,nema veze ljut si vidim po načinu izražavanja.

    Ali hajde živ bio skeniraj nam tvoju vojnu knjižicu pa nek se onda ja crvenim što sam te ružio pred ovolikim mahlukom..
    Sabur,ne moraš hitit.

  13. “Ja ne želim biti ničiji advokat pa tako ni gospode Švrakića pa neću o tome uopšte komentarisati i samo ću te posavjetovati da nije dobro na taj način govoriti o ljudima o kojima očigledno ništa ne znaš.”

    drzava i grad u kojoj svrakic i svrakici imaju moc i vlast da se o bilo cemu, a ne o krucijanim stvarima, pitaju nisu ni drzava ni grad… bi nekom rat, a nekom brat… vjeruj da ima dovoljno ljudi kojima niste isprali mozak pa da znaju ko je ratovo a ko bratovo… i ono malo jada koje unijeli u rat ste stostruko preplatili
    i da ne govorim o tebi, jer nemam pojma da li si u onih 3 ili 97% beretkasa, ali suhveli si mi, divis se svrakicima
    izvini, ali odoh se ispovracati

  14. Stvarno, ne znam sta da napisem. Slike cetnika koje sam postavio na ovom blogu, prvenstveno su imale za cilj da skrenu paznju patriotama sta nam se desava u domovini, i to da su sve friskog datuma, a ne da se prepirete.

    Uvazavam svacije misljenje i poimanje stvari, ali vjerujte mi da nema potrebe za ovakvim raspravama, barem ne na ovu temu a koja se tice slika.

  15. ne prepiremo se hamza, ja samo kazem da cetnici mogu skupiti 10 000 uniformisanih (a i ti si naglasak bacio na uniformisanost i organizovanost) pripadnika kad hoce i gdje hoce, a da ovi sto se vole zvati bosnjaci mogu skupit 10 000 svojih il na koncertu stoje ili pred alipasinskom dzamijom petkom
    men se cini da niti jedna od opcija nije abs dobitna, ni kratkorocna a jos manje dugorocno

  16. Nema mene šta usrećiti tvoj datum,on je razlog tvog nemira i tvog nezadovoljstva a ne mog.
    Nikad čuo za takvo nešto prijatelju,koji juli 92,polusaborče od po rata?
    Nema veze nemoraš skenirati,ne bih ni ja da sam na tvom mjestu ,stid bi me bilo,razumijem te potpuno.
    I mislim da smo dovoljno usrali temu,Hamza ima potpuno pravo.
    Ukoliko ti imaš još razloga za ovu raspravu slobodno to možeš nastaviti na mom ili svom blogu,rado ću ti odgovoriti i objasniti mnoge stvari.

Komentariši